top of page
COLLECTIE_TROPENMUSEUM_Portret_van_Raden

Over ons

De naam van dit restaurant komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Radeng Adjeng Kartini was in de negentiende eeuw een Javaanse voorvechter voor de rechten van de vrouw. Zo verklaarde ze dat geestelijke ontwikkeling ook voor vrouwen een basisrecht is. Haar geschriften hebben heel wat invloed gehad op de Indonesische cultuur. Met een vrouwelijke chef, die alle kneepjes van de Oost-Javaanse keuken van haar Indonesische schoonmoeder heeft geleerd, is de naam dan ook niet meer dan toepasselijk.  

Over: Over ons
oma_edited.jpg

Onze inspiratie

Hoe het allemaal begon

Naast Kartini is deze vrouw een grote bron van inspiratie geweest voor ons. Miriam Natadiredja, de moeder van Jusuf & de schoonmoeder/lerares van Caroline. Vanaf het begin in 1989, stond ze samen met Caroline in de keuken om haar in vertrouwen de familierecepten door te geven. (Nee, we kunnen je écht niets verklappen...) Ook buiten de keuken is ze altijd een grote steun geweest. Kortom, zonder mama Natadiredja was er misschien geen Kartini geweest.

Over: Over de chef-kok
Kartini_2.jpeg

Chef de cuisine

Caroline

& zo leerde Caroline alle kneepjes van het vak. Al meer dan dertig jaar tovert ze heerlijke authentieke gerechten op ons bord met een grote portie liefde bij!

Over: Over de chef-kok
bottom of page